Amanida de Cigrons Ecològics amb Mel i Mostassa

Cigrons, cigronets, cigronet de l'Alta Anoia, menjar ecològic, Amanida de Cigrons, Alga Kombu, L'Essència de la Cuina, Blog de Cuina de la Sònia, Thermomix, Garbanzos
Ingredients per a 4 persones:

150 gr. de Cigrons Ecològics cuits. Veure recepta.
1 Ceba de Figueres.
8 Tomàquets Xerries.
6 Ous de Guatlla.
1 pot d'Anxoves (o tonyina).
2 Cabdells o Enciam o Escarola...
1 culleradeta de Mel.
Sal.
Vinagre de Mòdena.
Mostassa Dijon.
Oli d'Oliva Verge Extra

Preparació:

Pelem la ceba, la tallem a trossets molt petits i la posem dins un plat cobert amb vinagre de Mòdena i sal. La deixem reposar una hora o una mica mes, així quedarà mes bona. 

Posem al foc un pot amb aigua i quan bulli amb molt de compte hi posem els ous de guatlla i els deixem bullir durant 4-5 minuts. Un cop fets, els posem en aigua freda una estona, els pelem i reservem. 

Rentem amb aigua els Xerries i els cabdells i ja podem muntar l'amanida. 

Posem en un bol,  els cigrons, la ceba escorreguda del vinagre, els xerries partits per la meitat, els cabdells tallats petits, les anxoves tallades petites menys 4 unitats que les farem servir per guarnir el plat.

Tot seguit farem la vinagreta:

Agafem un bol petit i hi posem 5 cullerades de vinagre de Mòdena, 7 cullerades d'oli, 1 cullerada de mostassa de Dijon, 1 culleradeta de mel, 1 culleradeta de sal i ho remenem fins que s'integri tot. Posem la vinagreta a l'amanida de cigrons i ho remenem. 

Si volem, per guarnir, podem fer una pinzellada de la vinagreta sobre el plat. Ara ja podem servir l'amanida.

Perquè quedi mes ben presentada l'amanida, la podem posar dins un motllo i a sobre hi poseu l'anxova i els ous de guatlla com a la foto. 

Ja veureu quina Amanida de Cigrons bona i fàcil ...