Paella d'Arròs amb Popets

Paella de Arroz con pulpos, popets, arròs, blog de cuina de la sònia, L'Essència de la cuina, cuina facil, cuina mediterrania
Ingredients per a 2 persones:

180 gr. d'Arròs (jo utilitzo Nomen).
500 gr. de Pop mitjà de costa.
1 Ceba mitjana.
1/2 Pebrot verd.
1 Gra d'all.
2 cullerades de tomàquet triturat.
Julivert.
Oli d'Oliva Verge Extra.
Pebre vermell de la Vera dolç.
Sal.
Caldo de bullir musclos al vapor o fumet de peix.
Cibolet fresc per guarnir.

Preparació:

Comencem a fer el sofregit de la Paella d'Arròs amb Pop, triturant la ceba i el pebrot verd i ho poseu en una paella amb força oli a foc suau fins que estigui dauradet i sigui brillant; sobretot remeneu-ho sovint per que no es cremi. 
Quan ho tinguem dauradet i a punt, hi posem dues cullerades de tomàquet triturat amb un pessic de sal i un de sucre, i ho remeneu uns 5 minuts. 

Un cop fet el sofregit, hi posem 1/2 got d'aigua per que quedi més melòs i el deixem uns 10 minuts a foc suau amb un pessic de pebre vermell. 

Tot seguit hi posem els pops que haurem netejat prèviament, els saltegem una estoneta, hi afegim 1/2 got d'aigua, un rajolí de vi blanc i ho deixem uns 15 minuts a foc lent. 
Mentrestant farem una picada, pelem un gra d'all, el partim per la meitat, li treiem el cor i el piquem en una mà de morter amb una miqueta de julivert i aboquem la picada dins els pops i remenem una estoneta. Ha de quedar com el video.




Quan volgueu començar a fer l'arròs, 20 minuts abans de dinar, feu bullir en una olla el caldo de musclos o de peix. 

Ara ja podeu posar l'arròs a la paella amb el sofregit ben calent i el saltegeu una estoneta a foc suau. Sobretot remeneu-lo perquè no s'enganxi i hi poseu el caldo bullint, normalment es el doble que d'arròs, però aneu controlant el caldo per si de cas. Jo normalment el deixo bullint uns 15-17 minuts i el remeno de tant en tant per evitar que s'enganxi. 



Un cop fet, tapeu-lo i el deixeu reposar uns 2-3 minuts. Per guarnir el plat hi podeu posar Cibolet fresc molt petitonet. 

Espero que es agradi, es terriblement bo....

Paella de Arroz con pulpos, popets, arròs, blog de cuina de la sònia, L'Essència de la cuina, cuina facil, cuina mediterrania




Sobretot, el deixem reposar 2-3 minutets...  i...