Pastis de Pastanaga - Carrot Cake "Thermomix"

Ingredients:

225 gr. de Pastanaga.
175 gr. de Sucre de Canya.
225 gr. de Farina integral.
250 gr. de Mascarpone.
120 gr. Sucre Glas.
2 culleradetes de Gingebre en Pols.
2 cm. de Gingebre.
1 pessic de Sal.
3 cullerades d'Oli de Girasol.
1 culleradeta de Llevat Royal.
2 Ous.
1 culleradeta d'essència de Vainilla.
Suc d'una Taronja.
Pastanaga ratllada per decorar.
Mantega.


Preparació:


Comencem fent el Pastís de Pastanaga (Carrot Cake) encenent el forn a d'alt i a baix a 180°.
Pelem, tallem la pastanaga i el gingebre a trossets i ho posem dins el vas de la Thermomix. Triturem 5 segons, velocitat 5, treiem del vas i reservem.
Sense rentar el vas,  hi posem els ous, el sucre, el gingebre en pols i la sal i programem 6 minuts, velocitat 3 i mig per que entri molt aire i faci que sigui el pastís mes esponjós.
Afegim l'oli, el suc de taronja i la pastanaga que hem reservat i barregem 10 segons, velocitat 3.
Afegim la farina, el llevat i barregem 30 segons, velocitat 3.
Posem la barreja en un motllo de 20 cm. de diàmetre que prèviament haurem untat amb mantega i el posem al mig del forn, encès a baix a 170° durant 50-55 minuts. El treiem del forn i quan estigui fred desemmotllem.

Tot seguit preparem la cobertura: 


Amb el vas ben net, posem la papallona i afegim el formatge, el sucre glas i l'essència de vainilla. Programem velocitat 3 i mig durant  3 minuts i la tenim llesta! Posem posar tot seguit la cobertura per damunt. 

Si voleu fer pastissets de pastanaga individuals com jo, agafeu un motllo rodo petit i li aneu fent forats al pastis. Un cop fets, els obriu per la meitat i els hi poseu una capa fina de la cobertura al mig i per sobre. 
Pel damunt hi poseu pastanaga ratllada per guarnir. 

Si voleu fer el pastís sencer, feu el mateix, obriu-lo pel mig i poseu-hi la cobertura tant al mig com a sobre. Per guarnir hi podeu posar pastanaga ratllada.