Amanida de Favetes amb Pernil d'Ànec i Xerries

amanida, ensalada, amanida de favetes amb pernil d'anec, ensalada de habitas con jamon de pato, l'essencia de la cuina, blog de cuina de la sonia, verdura
Ingredients per a 2 persones:

350 gr. de Favetes tendres.
6 Tomàquets Xerries.
8 talls de Pernil d'Ànec.
3 fulles de Menta.
Oli d'Oliva Verge.
Sal.
Vinagre de Mòdena.

Preparació:

Desgraneu les favetes i reserveu. 
Poseu a bullir aigua en un pot i quan bulli hi poseu les favetes amb un pessic de sal. Les deixeu bullir uns 12 minuts. Proveu-les i si no estan cuites, deixeu-les una miqueta mes. Aquestes són petitones i es fan de seguida. Quan estiguin a punt, les escorreu i les reserveu en un bol. 

Mentrestant, renteu els Xerries i els talleu a trossets molt petits, talleu el pernil d'ànec molt petitó excepte els talls per guarnir l'amanida i ho poseu en un plat. 

Un cop les favetes estiguin fredes, les barregeu amb els xerries, el pernil d'ànec i dues fulles de menta petites tallades a trossets. 

Abans de servir, ho amaniu amb un pessic de sal i un bon raig d'oli, i ho barregeu. 

Ja ho podeu emplatar i per sobre un rajolí de vinagre de Mòdena farà que el plat estigui preparat per menjar. 

Aquesta amanida és espectacular, espero que us agradi.