Gnocchi amb Salsa de Ceps.

Ingredients per a 6 persones:

Gnocchi:
1 kg. de patates amb pela.
250 Grs. de farina.
1 Ou.
Sal.
Nou moscada.
Cibulet.

Salsa de ceps:
 25 Grs. de Ceps Secs.
300 ml. de crema de llet.
Oli d'Oliva Verge extra.
Sal.

Preparació:

Posem en un olla amb aigua i sal, les patates amb pela i les bullim fins que estiguin tovetes, (aproximadament uns 35 minuts). Les pelem i les passem pel passapurés. 
Tot seguit barregem la patata, l'ou i la farina sobre el màrmol o taula enfarinada fins que quedi una massa que no es noti el que es la farina i el que es la patata, es a dir, que quedi totalment integrat.

Enfarinem la superfície de treball, agafem una mica de la massa i hem de fem tires amb les dues mans formant bastons d'un centímetre i mig de gruix aproximadament i un cop fet el bastó tallem trossets d'1,5 cm i els poseu en sobre un drap de cotó o sobre una fusta enfarinada, fins que s'acabi tota la massa. (Important! Sempre heu de tenir la superfície de treball enfarinada per evitar que no s'enganxin). 
Un cop fets, si creieu que en teniu masses, els podeu congelar. Els poseu a sobre un paper o safata dins el congelador i un cop congelats, ja els podeu posar dins una bossa.

Posem una olla a bullir, amb una mica de sal i quan bulli hi posem uns quants gnocchis, estaran fets, quan pugin a la superfície, i llavors els treieu amb una espàtula. Aneu fent el mateix fins que els hagueu cuit tots. Per evitar que s'enganxin entre ells un cop cuits, poseu un raig d'oli.

Per fer la salsa, hidratem els ceps amb aigua calenta, un cop hidratats, els saltegem en una paella amb un raig d'oli i sal i un cop fets, hi afegim la crema de llet, ho deixem fins que la crema de llet espessi una miqueta , amb uns 10 minuts a foc suau, n'hi ha suficient. Triturem molt bé la salsa amb el tur-mix i ja estarà llesta per menjar. 
Preparem el plat, posem els gnocchi  i per sobre hi posem la salsa de ceps donant el toc amb petits trossets de Cibulet. 

Semblen molt complicats de fer, però no costen gens i son boníssims!!!