Barquetes d'endívia amb guacamole i anxoves

Barquetes Endívia, anxova, guacamole, aperitiu, l'essencia de la cuina, blog de cuina de la sonia
Ingredients:

1 Endívia.
1 Avocat madur.
1\2 ceba.
6 Tomàquets xèrries.
1 pot d'Anxoves.
3 cullerades d'oli d'oliva Verge.
2 dents d'All filetejats.
1\2 Bitxo fresc picat.
Tàperes.
Una culleradeta de celiandre picat.
Tabasco, Sal i Pebre.


Preparació:

Pelem la ceba i la tallem a trossets molt petits juntament amb els tomàquets xèrries. Pelem l'advocat, el xafem amb una forquilla i el barregem amb la ceba i el tomàquet. Afegim el suc de llimona, el tabasco, les tàperes, el celiandre i ho salpebrem. Ho tapem i ho posem a la nevera mínim una horeta. 


Al mateix temps en una paella amb les 3 cullerades d'oli d'oliva, fregim els alls i el bitxo picat. Quan els alls comencin a daurar-se, treurem la paella del foc, i ho deixarem reposar fins que es refredi. 

En un plat, posem les anxoves i per damunt hi tirem l'oli amb els alls, el bitxo i ho deixem marinar uns 15 minuts. Posem en aigua les fulles de l'endívia, les eixuguem amb un paper de cuina i les farcim amb la preparació de ceba, xèrries i avocat i a sobre hi posem una anxova marinada. Es una recepta del llibre del Martin Berasategui un pèl modificada. 

Es una recepta fresca, original i boníssim a la vegada.