Patates amb salsitxa, camagrocs i carxofes. "Les Patates amb suc"

Ingredients per 4 persones:

6 Patates grosses.
5 Salsitxes amb pebre.
4 Carxofes.
1 Ceba.
2 Ous durs.
200 ml. de Tomàquet triturat.
1 Culleradeta de sucre.
1 Got de vi blanc.
Una miqueta de farina.
Mig pebrot verd.
Un grapat de camagrocs secs.
Pebre.
Oli d'oliva Verge Extra.
Sal.


Preparació:

Triturem la ceba i el pebrot verd i el posem a l'olla a pressió amb un bon raig d'oli ho sofregim fins que la ceba estigui dauradeta. Seguidament afegim la salsitxes tallades a trossets i quan estiguin rossetes, hi afegim el tomàquet amb una culleradeta de sal i una de sucre, ho remenem i ho deixem uns 10 minuts. 

Mentrestant, pelem les carxofes els hi treurem la vellositat i les tallem en 4 trossos i les posem a bullir durant 40 minuts amb una mica de suc de llimona per evitar que quedin negres. Quan les tinguem bullides, les escorrem, les enfarinem, les salem i les fregim amb oli abundant. 


Un cop fregides les deixem escórrer sobre paper de cuina per treure l'oli. Amb el sofregit fet, hi posem les patates que prèviament hem pelat i tallat a daus grossos, els camagrocs que prèviament haurem hidratat amb aigua, el vi i ho cobrim tot amb aigua. Tapeu l'olla a pressió i un cop surti el vapor, les deixeu 10 minutets. Si no teniu olla a pressió, les deixeu bullir fins que les patates estiguin tovetes. 

Per servir el plat, hi poseu les patates amb la salsitxa i camagrocs, l'ou dur que haureu tallat en 4 trossos i les carxofes. 

Es un plat que a casa s'ha fet sempre i em porta molts records de la infància. A veure si us agraden, segur que sí!