Panellets de Pinyons, Maduixa, Coco, Taronja, Codonyat, Xocolata i Ametlla.

Panellets, maduixa, coco, taronja, pinyons, coco, l'essència de la cuina, blog de cuina de la sonia
Ingredients per panallets de diversos gustos. (x 100 panallets)

1 kg. d'ametlla en pols.
700 gr. de sucre.
300 ml. d'aigua mineral.
2 clares d'ou.
Ratlladura de la pela d'una taronja.
400 gr. de pinyons.
3 ous.
200 gr. de trossets d'ametlla.
Xocolata en pols.
50 gr. de coco.
Colorant liquid vermell.
Xarop de maduixa.
50 gr. de xocolata Nestle Postres.
1 culleradeta de mantega.
Sucre llustre.
Trossets de taronja confitada.


Preparació:

En una olla a foc lent es posa l'aigua i el sucre fins que bulli, veureu que es desfà i queda com un xarop. Es el moment en que posarem l'ametlla en pols i ho remenarem tota l'estona durant uns 5-6 minuts fins que es desenganxi de les parets i ho retirem del foc. 
Quan es refredi, hi posarem les clares i ho tornarem a remenar fins que estigui tot ben integrat. Ho deixem a la nevera durant unes 2 hores com a mínim o tota la nit.

Podem dir doncs que ja tenim fet el massapà dels panellets.

Escalfem el forn a 200°C a d'alt i a baix.


Panellets, maduixa, coco, taronja, pinyons, coco, l'essència de la cuina, blog de cuina de la sonia
Per fer els de Pinyons:

Batem els dos ous en un plat i hi posem els pinyons. Separem part de la massa i hi posem la ratlladura de la taronja i ho barregem. Fem les boletes, en una mà hi posem els pinyons que estan barrejats amb l'ou i els anem posant per sobre les boletes, apretant perquè es quedi tot el panellet ple de pinyons. Aquesta acció la farem amb totes les boletes. Els posem en una safata apte pel forn amb paper sulfuritzat i quan el forn estigui a la temperatura els introduïm i els coem uns 5 minuts i 2 minuts més només per la part de d'alt fins que els veieu torradets.


Panellets, maduixa, coco, taronja, pinyons, coco, l'essència de la cuina, blog de cuina de la sonia
Panellets d'Ametlla:

Batem un ou i hi posem els trossets d'ametlla. Amb la massa fem boletes allargades i de la mateixa manera que els de pinyons, amb una mà agafem l'ametlla i l'anem posant sobre la boleta fins que estigui totalment coberta. Un cop fets els col·loquem sobre la safata de forn coberta amb paper sulfuritzat. Els posem al forn uns 5 minuts i uns 2 minuts a d'alt i a baix fins que veieu que estiguin fets.






Panellets, maduixa, coco, taronja, pinyons, coco, l'essència de la cuina, blog de cuina de la sonia
Panellets de Xocolata:

Amb una part de la massa hi posem la xocolata en pols i ho barregem. Fem boletes i hi fem un forat al mig sense que travessi i els anem col·locant a la safata de forn coberta amb paper sulfuritzat i els posem al forn uns 5 minuts a d'alt i a baix i uns 2 minuts a d'alt. 
Un cop fets, ja podeu fer la xocolata al bany maria: Poseu una olla al foc amb aigua i dins d'aquesta n'hi poseu una altra més petita amb la xocolata i una culleradeta molt petita de mantega i deixeu que es desfaci. Un cop desfeta poseu una punteta d'aquesta xocolata dins el foradet que heu fet amb el dit. Ja estaran a punt. Perquè quedin més vistosos abans de posar la xocolata feu-ne uns quants espolvorejats amb sucre llustre i després poseu la xocolata dins el foradet.


Panellets, maduixa, coco, taronja, pinyons, coco, l'essència de la cuina, blog de cuina de la sonia
Panellets de Taronja confitada:

Feu boletes amb la massa i a dins la boleta hi poseu trossets de taronja confitada. Per decorar, a sobre hi poseu uns trossets més de taronja confitada. Els poseu a la safata de forn amb paper sulfuritzat, i els deixeu al forn uns 5 minuts d'alt i baix i uns 2 minuts a d'alt.




Panellets, maduixa, coco, taronja, pinyons, coco, l'essència de la cuina, blog de cuina de la sonia
Panellets de Coco:

Amb la massa fem unes piràmides com les de la foto i les arrebossem amb el coco ratllat fins que quedin cobertes. Les posem a la safata de forn amb paper sulfuritzat i les introduïm al forn durant uns 5 minuts d'alt i a baix i uns 2 minuts a d'alt. 
Si voleu quan es refredin podeu pintar la punta amb la xocolata que tenim desfeta.



Panellets, maduixa, coco, taronja, pinyons, coco, l'essència de la cuina, blog de cuina de la sonia
Panellets de Maduixa:

Amb una part de la massa hi tirem unes gotes de colorant vermell fins a obtenir una massa de color rosa. En fem boletes amb un forat al mig, sense travessar i les posem en una safata de forn amb paper sulfuritzat i les introduïm al forn durant uns 5 minuts a d'alt i a baix i uns 2 minuts a d'alt. 
Un cop freds hi posem una goteta de xarop de maduixa a dins el forat.



Panellets, maduixa, coco, taronja, pinyons, coco, l'essència de la cuina, blog de cuina de la sonia
Panellets de Codonyat:

Agafem la massa i en fem tires llargues sobre una superfície (taula), a sobre hi poseu una tira de codonyat i la tapeu amb una altra tira de massa. Mireu que estiguin els costats plens de la massa i feu talls d'un dit d'ample. Els poseu en una safata de forn coberta amb paper sulfuritzat i aquests els pinteu amb ou batut i els posem al forn durant 5 minuts a d'alt i a baix i uns 2 minuts a d'alt.


Amb tots els tipus de panellets, quan els treieu del forn estan tous, però no patiu perquè quan es refreden queden perfectes. 
Quan vaig iniciar-me a fer panellets, tenia problemes amb els de pinyons,  em costava molt enganxar-los i estava molta estona; però quan vaig provar de barrejar-los dins l'ou batut, ara es fan en un moment. 

La massa d'aquests panellets es d'una recepta de la Carme Ruscalleda.

Espero que us agradin, a nosaltres ens agrada fer-los amb les nostres filles perquè elles s'ho passen "pipa!", ara... jajaja,  ja us podeu imaginar com queda la cuina.

Bon profit..