Orada a la sal

Orada a la Sal, Dorada, Peix a la Sal, L'Essència de la Cuina, Blog de Cuina de la Sònia
Ingredients per a 2 persones:

2 orades preparades per fer a la sal (amb les escames).
2 Kg. de sal grossa per cuinar a la sal.
4 patates mitjanes.
1 ceba grossa.
Oli d'oliva Verge.
Sal Maldon.
Sal fina.



Preparació:

No us espanteu, perquè aquest plat sembla molt complicat i no ho es gens, es simple i molt senzill de preparar. Bé, entrem en matèria......

Per fer unes bones Orades a la Sal escalfem el forn d'alt i a baix a 220°. Pelem i tallem les patates a rodanxes primetes i la ceba a juliana, ho salem i ho posem en una paella amb un bon raig d'oli d'oliva a foc lent i remenant-ho sovint.


Si creieu que hi falta oli, n'hi afegiu més.
 

 
En una safata que sigui alta i apte per forn, hi cobrim la base amb la sal grossa i hi posem les orades a sobre i les tornem a cobrir fins que no es vegin les orades. 




Ens mullem les mans amb aigua i les posem sobre la sal per humitejar-la una miqueta. 
 
 



Quan el forn està a temperatura les introduïm al forn i les deixem coure uns 20-25 minuts. Les treiem del forn i per comprovar que estan fetes, intentem trobar un ull i si està blanquinós voldrà dir que ja estan a punt.

Tot seguit extraurem la sal del damunt; picarem amb una cullera sopera la Sal que haurà quedat un xic endurida, treurem la pell de les orades i intentarem treure'n filets, mirant de treure totes les espines. 
Les posem en un plat i les guarnim amb les patates i ceba que haurem prèviament escorregut tot l'oli. Tot s'ha de dir que en aquest plat qualsevol guarnició queda bona, com per exemple unes verduretes al vapor.
Per sobre les orades hi posarem un raig d'oli d'oliva Verge i Sal Maldon. 




Sobretot, un cop sortit del forn, treure la Sal, servir i menjar en calent!.

Espero que us agradin, estan delicioses.