Espatlla de Xai al Forn

Ingredients per 4 persones:
1 espatlla de xai.
1 tomàquet.
4 patates.
1 ceba.
1 llauna de cervesa
2 gots de caldo de verdures.
Branca de timó (Farigola).
Sal, pebre i timó en pols.
Oli d'oliva Verge.

 
Preparació:

Primer de tot encenem i prescalfem el forn a d'alt i a baix a 160°.
Comencem a preparar l'espatlla tot tallant la ceba a juliana, el tomàquet per la meitat i ho posem en una safata apta per anar al forn. Untem amb oli l'espatlla, li posem sal, pebre timó i la col·loquem sobre la ceba. 
Un cop el forn calent posem l'espatlla, la deixem una hora i hi aboquem dos gots de caldo de verdures. Passada una hora i mitja o quan veiem que no queda caldo i aboquem la llauna de cervesa per sobre. Vigileu que si la cervesa es molt freda i la safata es de pirex pot trencar-se. Tota l'estona del forn, aneu tirant suquet per sobre i així quedarà més melosa. 
Mentrestant tallem les patates a grills i les coem en una paella amb oli calent fins que estiguin una mica tobetes, les acabarem de fer al forn juntament amb l'espatlla. Les patates les afegiu a la safata de forn un cop tirat el caldo i passada una mitja horeta. 

Quan ja han transcorregut les tres horetes de forn ja estarà a punt per menjar.