Popets amb ceba

Ingredients per a 4 -5 persones:

1 kg. de popets petits.
3 cebes.
300 ml. de tomàquet triturat.
2 fulles de llorer.
Aigua dels pops.
2 gots de vi blanc.
2 grans d'all.
8 ametlles torrades pelades.
1 bitxo petit.
Oli d'oliva Verge.
Patates.
Julivert.

Preparació:

Posem una olla amb aigua al foc amb les dues fulles de llorer i quan trenqui el bull hi posem els popets i els deixem bullir 20 minuts. (Important:!! Sempre que parlem d'afegir aigua ens referirem a l'aigua de bullir els pops).
Mentrestant tallem la ceba a juliana i la posem en una caçola amb un bon raig d'oli d'oliva Verge a foc molt suau. Un cop bullits els popets els treiem de l'aigua i els posem a coure juntament amb la ceba, ho salem i tapem la caçola. (Repeteixo: No llenceu l'aigua de bullir els pops perquè l'afegirem a la caçola). 

Un cop transcorreguts uns 20 minuts, hi afegim 2 cullerots d'aigua i ho tornem a deixar a foc suau fins que la ceba estigui transparent. Llavors es quan hi afegim el tomàquet amb una culleradeta de sucre i una de sal i el deixem uns 25 minuts o fins que veiem que està fet. 
Tot seguit hi afegim el vi blanc i l'aigua dels pops fins a cobrir-los. 

Prosseguim a fer la picada, triturant els alls, l'ametlla i el julivert. Un cop picat amb la mà de morter o triturat amb la picadora hi afegim un rajolí d'aigua i l'abocarem per sobre els pops juntament amb un bitxo tallat a trossets i remenem. Els deixarem fent xup-xup durant una hora i mitja. Si veiem que queda poc suquet hi podem afegir més aigua. 

Pelem i tallem les patates a dauets petits i les fregim en una paella amb oli d'oliva Verge i un pessic de sal, un cop fetes les escorrem de l'oli i les aboquem a la caçola i remenem. Tingueu en compte que les patates es mengen molt el suc, si cal hi afegiu més aigua o un rajolį de vi. 
Ho deixeu uns 15 minuts més i ja us els podreu menjar. 

Sobretot heu de tenir pa per poder sucar el suquet. 

Bon profit!!