Turbot a la Donostiarra.

Ingredients:

1 Turbot.
6 grans d'All.
1 Bitxo vermell sec.
3 Patates.
Oli d'oliva verge.
1 got de vi blanc.
Sal.


Preparació:

Agafem el turbot sencer i fem un tall de d'alt a baix, mirem de separar els filets de l'espina central, del mig (on hem fet el tall) fins a les espines de les puntes. Farem la mateixa operació per la part de sota. Hem de vigilar que no es trenquin els filets, han de quedar com un llibre. (D'un turbot han de sortir 4 filets, si es gran pot ser per quatre persones i si es petit per dues. Si no us voleu complicar feu-ho fer a la peixateria).

Agafem les patates amb la seva pela i les posem en aigua a bullir. Un cop bullides, les pelem i reservem. Mentrestant, tallem els alls a rodanxes primetes i els bitxos i els posem e una paella amb oli fins que quedin tous, sense que es torrin, per tant ha de ser a foc lent. 
Llavors hi posem el got de vi blanc i el deixem fins que es redueixi una miqueta. Uns 10 minuts a foc fluix.

Encenem el forn a 150° d'alt i baix amb la reixa al mig.

Escalfem la planxa al foc i quan està calenta li posem el turbot prèviament salat i el marquem, es a dir, 2 minuts per cada costat. Quedarà una mica torradet.
En una safata de forn hi posicionem el turbot i per dins els filets i per sobre el condimentem amb una miqueta de l'oli amb l'all i bitxo. 
Ara ja el podem posar dins el forn durant 20 minuts. Cada 10 minuts dins els filets hi posem una miqueta de l'oli i bitxo de la mateixa safata. (ull! que hauràn d'estar força calents).
Un cop han passat els minuts i comprovem que està cuit, el treiem del forn i acabem de separar els filets. Us anirà molt bé perquè com que es una mica gelatinós de les espines del voltant es treu molt ràpid. 
Emplatem!!! posem el filet de turbot, 3 talls de patata i per sobre el ruixem amb l'oli dels alls i bitxos, també molt calent i ja estarà llest per menjar.

Segur que us agradarà, i ben acompanyat per un bon Txacolí!!