Mousse de Mango

mousse, pastís, mango, "Sant Jordi", l'essencia de la cuina, blog de cuina de la sònia, postres
Ingredients 8 persones:

Per la base de galeta:

1 paquet de galetes maria o similars.
100 gr. de mantega.

Per la mousse de mango:

2 mangos (500 ml. de puré de mango).
4 clares d'ou.
300 ml. de nata liquida per muntar.
4 cullerades de sucre.
2 sobres de gelatina neutra de 10 gr. cadascú.
2 pessics de sal.
4 cullerades d'aigua freda.

Per la cobertura de mango:

3\4 de mango
2 culleradetes de sucre.
1 culleradeta de gelatina neutra en pols.
1 cullerada d'aigua freda.
2 cullerades d'aigua bullint.

Preparació:

Agafem un motlle desmuntable d'uns 23-24cm i li posem paper de forn a la base.
Per fer la base de galeta, triturem les galetes amb la picadora fins que quedin ben fines i les posem sobre el motllo. Posem la mantega al microones fins que es desfaci, l'aboquem sobre les galetes triturades i ho barregem molt bé amb ajuda d'una forquilla o d'una cullera i ho repartim per tota la base, intentant que estigui anivellat. Ho posem al congelador mínim mitja hora.

Pelem els mangos, els hi treiem el pinyol i els triturem amb la batidora o turmix fins a fer un puré. Muntem les clares a punt de neu (per comprovar que les hem muntat correctament, mirem que estiguin molt blanques i que quan girem el bol no caiguin) amb un pessic de sal i un cop estiguin ja quasi muntades (blanques i espumoses, hi afegim les dues cullerades de sucre) i les acabem de muntar fins aconseguir el punt de neu. 

Farem el mateix amb la nata, la posarem dins un bol amb un pessic de sal i quan estiguin a punt muntar-se li afegirem les dues cullerades de sucre i les acabem de muntar. Tot seguit hidratarem la gelatina, agafant un bol hi posem la gelatina en pols i hi afegim les quatre cullerades d'aigua freda i ho barrejarem molt bé. En un got, escalfem al microones una quarta part del puré de mango i un cop calent i ho afegim a la gelatina i ho remenem molt bé perquè no  es facin grumolls. Quan ho tinguem tot integrat, ho barregem amb el puré restant.

Treiem la base de la nevera i amb una llengua de gat hi anem afegint les clares muntades i la nata muntada amb molt de compte. Primer posem una miqueta de clares i una miqueta de nata i ho barregem amb moviments suaus i fent vuits intentant que ni la nata ni les clares perdin aire. Anem fent lo mateix fins acabar-les. Sobretot integreu-ho molt bé.
Posem la barreja sobre la base de galeta i el deixem mínim 4 hores a la nevera o tota la nit.

Per la cobertura de mango:

Triturem el mango amb el turmix o batidora fent un puré. Agafem un bol petit i hi afegim la culleradeta de gelatina i la cullerada d'aigua freda i ho barregem molt bé. En un got hi posem 2 cullerades d'aigua i l'escalfem al microones fins que bulli, afegim la gelatina i remenem fins que es desfaci. Aquesta barreja l'afegim al puré amb dues culleradetes de sucre i ho remenem. Treiem la mousse de la nevera i rallem la superfície amb una forquilla perquè la cobertura quedi completament enganxada. Ara ja podem posar la cobertura de mango sobre la mousse i la repartim bé perquè quedi uniforme. 

Ja la podeu decorar com més us agradi. Sembla molt difícil però es ràpida de fer i sempre queda bé.