Mona de Pasqua de Mantega

Ingredients:

1 de pessic.
100 grs. d'ametlla granulada i caramel·litzada.
1 pot de melmelada de préssec.
1 culleradeta de cacau pur.

Per la mantega:

500 grs. de sucre.
350 ml. d'aigua mineral.
400 grs. de mantega.

Per l'almívar:

250 ml. d'aigua.
200 grs. de sucre.
1 rajolí de Cointreau.

Preparació:

Per fer l'almívar:
Posem un pot a foc lent amb el sucre i l'aigua. Quan el sucre estigui desfet hi tirem un rajolí de Cointreau i ho retirem del foc.

Per fer la mantega:

Posem l'aigua amb el sucre a bullir fins arribar als 114° C o fins que comprovem que agafant la mescla amb dues culleretes i al separar-les veiem que es formar un fil fi i ho retirem del foc.
Posem en un bol la mantega a temperatura ambient i ho barregem amb el sucre i l'aigua fins que estigui tot integrat.

Ara agafem el de pessic i el tallem per fer 3 bases. (Guardeu les diferents bases amb l'ordre per poder-ho muntar posteriorment; hi podeu posar uns escuradents clavats a cada costat com a guia i quan ho torneu a muntar només haureu de mirar on heu col·locat els escuradents). 

Untem la base de sota amb l'almívar i hi posem la melmelada de préssec (3 cullerades soperes i l'escampem uniformement per tota la base). El cobrim amb l'altre base l'untem amb l'almívar i després l'untem amb la mantega i el cobrim amb l'última base.
Tot seguit per sobre del pa de pessic hi posem la mantega que l'anirem repartint pel damunt i pels costats amb una espàtula intentant que quedi tot anivellat. 
Pels costats, amb la mà hi anirem repartint l'ametlla caramel·litzada

Per guarnir la mona, podeu guardar una miqueta de mantega i hi podeu afegir una culleradeta de cacau pur i si ho barregeu quedarà la mantega de color marró i donarà una mica de joc de contrastos. 

Arribat aquí, la podeu guarnir com més us agradi.

Bona Pasqua!.