Canelons de peix i gambes amb essència de camagrocs

Ingredients per 4 persones:

4 supremes de lluç
3 gambes senceres
14 gambes pelades
1 caixa de canelons
1 porro
1 ceba
50 gr. de camagrocs
Cava
Farina
400 ml de llet + un rajolí
Oli, nou moscada i sal
Formatge parmesà
Mantega


Preparació:

Trinxem la ceba i la posem en una paella amb oli a foc molt suau i quan estigui una miqueta toveta hi afegim el porro (només la part blanca) tallat primet i ho deixem fer a poc a poc fins que agafi un color dauradet.
Escalfem el forn a 150 °C a d'alt i a baix, introduïm el lluç en una safata, el salem, el cobrim de cava i el posem al forn durant uns 10 minuts, el treiem i el reservem.
Fregim amb una miqueta d'oli i sal les 3 gambes volta i volta. Les pelem i hi treiem el suc dels caps passant-los pel xino. Triturem amb el turmix el suc de les gambes i les 4 gambes i ho reservem.
Agafem el lluç i l'esmicolem vigilant que no hi hagi cap espina i li treiem la pell.

L'incorporem al sofregit de porro i ceba juntament amb el triturat de gambes i ho remenem. Saltegem en una paella totes les gambes pelades menys 8 que serviran per acompanyar el plat i les tallem a trossets petits i les afegim a la barreja anterior. Ara hi afegim 4 cullerades de farina i un rajolí de llet i ho remenem a foc molt suau fins que quedi ben lligat.
Agafem els camagrocs i els hidratem amb aigua calenta i un cop hidratats els escorrem.

Beixamel de camagrocs:
En una olla hi posem 5 cullerades d'oli d'oliva i hi afegim 4 cullerades de farina, un polsim de nou moscada i ho remenem amb unes varilles i hi anem afegint 400 ml de llet mentre anem remenant fins que bulli. Ha de quedar una beixamel no molt espesa.
Fregim amb oli d'oliva en una paella els camagrocs i n'hi tirem la meitat a la beixamel i ho triturem, la resta servirà per acompanyar el plat.
 

Posem al foc una olla amb aigua i amb un bon raig d'oli fins que bulli, llavors ja hi podem tirar els canelons (16 unitats). Jo les faig amb dos vegades perquè no s'enganxin entre elles i les tiro d'una a una, mai totes de cop. (Seguiu les instruccions de la marca dels canelons)
Un cop fets els introduïm en una olla d'aigua freda i els deixem sobre el marbre. Els intentem eixugar amb un paper de cuina. Ara ja podem posar-hi la barreja de peix i gambes i els enrotllem. Agafem una safata pel forn, l'untem amb oli, i hi posem els canelons. Hi posem la beixamel per sobre, el parmesà ratllat i una miqueta de mantega. Els posem al forn a gratinar fins que estiguin dauradets. Els acompanyem dels camagrocs i de les dues gambes que prèviament haurem saltejat a la paella amb oli d'oliva i sal, volta i volta.

Un vinet blanc, i a disfrutar!!