Patata amb sobrassada i ou poche de guatlla



Patata amb sobrassada i ou poche de guatlla, sobrasada y huevo de codorniz, tapa, l'essència de la cuina, blog de cuina de la sonia
Ingredients per 2 persones:

2 Patates mitjanes.
Sobrassada. 
4 Ous de guatlla. 
Pebre vermell de la Vera piquent.
Sal Maldon.





Preparació:

Posem a bullir amb aigua les patates amb pela i un cop fetes les treurem de l'aigua i les deixarem refredar. Mentrestant, escalfem el forn a d'alt i a baix a 200 graus.


Fent temps fins que tinguem el forn a temperatura, prepararem els ous de guatlla poche

Agafem 4 gotets petits i hi posem un tros quadrat de film bastant gros a sobre fent entrar el paper film dins el gotet. La part del paper film que està dins el gotet l'untem amb oli i hi aboquem un ou a cada gotet i una mica de sal i el tanquem amb el film com si fos un farcell. 

Posem a bullir aigua i quan esta fent bombolles agafem els farcellets que hem fet i ens els posem en una mà i introduïm només on hi ha l'ou dins l'aigua bullint durant un minut i mig i els treiem i els deixem refredar. Un cop freds, treiem els ous del film.

Un cop fredes les patates, les pelem i les tallem a rodanxes d'1 cm. de gruix. Agafem les rodanxes que més bé ens han quedat i les posem en una safata al forn amb un bon raig  d'oli d'oliva verge durant 10 minuts i quan l'oli comenci a saltar ho treuiem del forn. A sobre de cada tall de patata hi posem la sobrassada i ho tornem a introduir al forn que encara tenim calent d'abans durant 3 minuts. 

Ho treiem del forn, hi muntem al damunt l'ou poche i salem amb una miqueta de sal Maldon i espolvorejem amb pebre vermell de la Vera piquent. 

Millor menjar-ho calent.